Vedligeholdelse af pizzastål og spade
Generel information om vedligeholdelse af pizzastål og pizzaspade af aluminium.
Husk altid at læse vejledningen fra producenten/forhandleren af netop dine produkter.
Vedligeholdelse af pizzastål
• Opbevar altid dit pizzastål et tørt og lunt sted.
• Vær opmærksom på at pizzastålets kanter kan være lidt skarpe
• Et pizzastål holder længe på varmen – Lad altid pizzastålet køle af inden håndtering!
• Oliebehandling – brug den olie der anbefales af producenten
• Klud – brug et vasket viskestykke eller en karklud af stof for at undgå fnuller.
Vi anbefaler at du giver dit pizzastål en oliebehandling de første 3 – 4 gange du bager og efterfølgende 5-6 gange om året eller ved behov.
Denne oliebehandling virker nemlig som et beskyttende lag på dit pizzastål.
Mørk overflade: Du vil opleve at overfladen bliver mere mørk, for hver gang du udfører oliebehandlingen. Dette er et tegn på at dit pizzastål bliver bedre beskyttet overfor smuds og rust.
Rengøring af pizzastål
Brændte rester: Rengøres med en hård børste/tør stålbørste, en keramisk skraber eller din dejskærer.
Ekstra rengøring: Vask af med vand og sæbe. Bemærk! Ved brug af vand og sæbe skal pizzastålet altid tørres helt tør med klud eller i varm ovn og herefter have en oliebehandling, da der ellers risikeres at dannes små rustpletter!
Opvaskemaskine: Du må ALDRIG putte dit pizzastål i opvaskemaskinen, da dette vil resultere i en masse rustdannelse!
Vedligeholdelse af pizzaspade
Du må ALDRIG putte din pizzaspade af aluminium i opvaskemaskinen, da dette vil resultere i misfarvning og sort belægning! Pizzaspaden skal gøres ren med vand og sæbe.
Med tiden vil du opleve at pizzaspaden bliver mat i overfladen. Ønsker du den blank igen, kan du blande wienerkalk og husholdningssprit sammen, og pudse overfladen blank igen med det. Den matte overflade har dog ingen betydning for brugen.